GRAND RAID MTB ROUTE

GRAND RAID MTB ROUTE

52km - 33km - 19km


Al 10 jaar organiseert Sportevents de Grand Raid in La Roche: een spectaculaire adventure race voor duos bestaande uit kayakken, MTB, trailrun en runbike. In 2020 is de Grand Raid niet kunnen doorgaan en ook in 2021 is het event uitgesteld naar 25 juli. 


Omdat het dus nog even wachten is op de “echte” Grand Raid en omdat de MTB-parcoursen op zich ook coole tracks zijn bieden wij deze aan als GPX-route:


MTB1: 33km met 950m+ (light versie van 28km en 690m+)

MTB2: 19km met 670m+


Samen goed voor 52km dus. De routes bieden alles wat een MTB liefhebber verwacht: slingerende single-tracks, steile klimmetjes, een paar uitdagende afdalingen (Muur van Maboge/Muur van Borzée), kleine river crossings, enkele recuperatiestuken, … . En dat alles in een prachtige natuur! 


Start en aankomt van al de parcoursen niet in Nisramont of Bérismenil zoals bij de Grand Raid maar wel in Maboge. Zodat er (hopelijk snel) een frisse pint kan gedronken worden in café Den Erpel.

Wij raden aan om met MTB1 (33km of 28km) te beginnen en dan bij terugkomst in Maboge te kijken of er nog genoeg “jus” in de benen zit om de lus van MTB2 aan te vatten.

vanaf €10,00
Je ontvangt steeds de 3 gpx-bestanden.
Inbegrepen in de prijs : 

3 Hoogkwalitatieve GPX bestanden
Je ontvangt steeds de GPX en Roadbook van de 3 lussen
Roadbook vol info, nuttige plaatsen onderweg, tips...
Gratis gebruik afspuitstand café Den Erpel bij Kurt
Waardebon (10 euro) bij B&B Au Canard Maboge
Waardebon 100 euro bij Vakantiehuis Ardennen
Aangeraden voor deze Routes : schrijfremmen en minimum een verende voorvork.
Voor beginners raden wij de route van 28km aan.
De parcoursen volgen grotendeels de parcoursen van de Grand Raid, alleen start elke lus nu in Maboge waardoor er enkele nieuwe stukken inzitten. 

Voor MTB1 is er ook een "light" versie. Deze is gebaseerd op de Grand Raid Light, is grotendeels gelijk aan MTB1 maar laat enkele moeilijke stukken links liggen. Ideaal voor beginners.

MTB1 lus richting Nisramont - 33km / 950m D+ / 75% onverhard


Direct klimmen geblazen na de start in Maboge, de eerste 4km gaan hoofdzakelijk bergop. Na de afdaling van de Muur van Borzée een kleine river crossing alvorens de passage langs de voetbalterreinen van Bérismenil (het epicentrum van de Grand Raid). Even bekomen op het verbindingsstukje tussen Bérismenil en Nadrin om daarna via enkele mooie passages langs de Ourthe uit te komen aan de barrage van Nisramont, gekend als startplaats van de Grand Raid. Een lange maar relatief makkelijke klim richting Nisramont om daar terug de bossen in te duiken. Afgesloten wordt er met de downhill van de Muur van Maboge. 

Tijdens de Grand Raid start MTB1 aan de barrage in Nisramont en wordt er gereden tot in Bérismenil. Voor deze gpx-route hebben we ervoor gekozen om een ronde te maken én om de startplaats in Maboge te leggen (horeca aanwezig). Dus het stuk tussen Bérismenil en de barrage (km6,7 tot km16,4) zit niet in de Grand Raid, maar is zeker ook de moeite!
MTB1 LIGHT lus richting Nisramont - 28km / 690m D+ / 65% onverhard


Deze route is grotendeels hetzelfde als de "gewone" MTB1 maar enkele moeilijke stukken zijn eruit gelaten.MTB2 lus richting Samrée - 19km / 670m D+ / 95% onverhard


Alles speelt zicht af ten noorden van Maboge in de uitgestrekte bossen van Borzée, Samrée en Bérismenil. Deze route is zeer mooi en bijna volledig off-road. De route is niet echt technisch maar met bijna 700 hoogtemeters op 19km is dit een niet te onderschatten rondje.

MTB2 start en eindigt tijdens de Grand Raid in Bérismenil. Aangezien we nu starten en aankomen in Maboge maken de eerste 3,5km en de laatste 5,5km geen deel uit van het officiële Grand Raid parcours.


Laatste Nieuws / Artikels

Filter :
OPEN VACATURES : SOLLICITEER NU VOOR MARKETING & COMMUNITY MANAGER(1) | VRIJWILLIGER BIJ CREW(10) | TIMER (2)