LA ROCHE OP DE MTB


Sportevents, organisator van oa de Grand Raid Nisramont, de Houffaraid en EPIC 200 heeft in zijn thuisbasis 3 eigenwijze mountainbike parcours, goed voor in totaal 60km mountainbike plezier uitgetekend. De start / aankomst situeert zich in het aanpalende dorpje Maboge, bekend vanwege zijn ligweide (plage) aan de Ourthe. Deze tracks (behalve de 8km lange expert route) zijn toegankelijk voor alle niveau's. Een meer dan behoorlijke basisconditie is echter wel aangewezen!


Wat mag je verwachten: 

Een unieke aaneenschakeling van uitdagende stukjes natuur
Onbekende paden en uitzonderlijk toegestane passages op privé domein(en)
Afdalingen aangepast aan het niveau (keuze tussen hard & easy)

Keuze uit 3 prachtige unieke lussen van 8 - 22 en 30km die je vrij kan combineren. Na de rit wacht je een nog grotere opdracht: kiezen uit de 100 verschillende soorten bier bij Kurt in café den Erpel!
Wim, onze route bouwer, die reeds 10 jaar in La Roche woont kent de bossen als geen ander. De Zuidlus passeert zelfs bij hem aan zijn huis in Nisramont. Hij is er zeker van dat heel veel delen van de routes voor de meesten onder jullie nog 100% onbekend terrein zullen zijn. De die hards kunnen zich volledige uitleven op de 8km expert route en ook in Nisramont liggen er enkel leuke verrassingen te wachten. Hou je niet zo van steile afdaling dan neem je gewoon de aangeduide omleiding!

vanaf €10,00
Inbegrepen in de prijs : 

3 Hoogkwalitieve GPX bestanden
Je ontvangt steeds de GPX en Roadbook van de 3 lussen
Roadbook vol info , nuttige plaatsen onderweg, tips...
Gratis gebruik afspuitstand café Den Erpel bij Kurt
Waardebon (10 euro) bij B&B Au Canard Maboge
Waardebon 100 euro bij Vakantiehuis Ardennen
Aangeraden voor deze Routes : schrijfremmen tubeless banden en minimum een verende voorvork.
Routes niet geschikt voor beginners. Makkelijkste lus is de Noordlus
Het parcours bestaat uit drie verschillende lussen met steeds start en finish in Maboge aan café den Erpel. 

Kies 1 van de 3 voorgestelde lussen, of combineer deze naar wens. De zuidlus naar de barrage van Nisramont is de meest afwisselende en de mooiste.


De ZUID lus richting Nisramont & Fily - 30km / 1000 D+ / 87% onverhard


Na een lange, geleidelijke klim naar Hubermont en een leuke afdaling kom je aan in Nisramont. daar wacht een mooie lus over privé terrein. Na een passage aan de barrage klim je naar Fily en Ollemont. Na een afdaling en een technische passage langs de Ourthe klim je opnieuw richting Nadrin om via een snelle, rotsige afdaling via een crossing opnieuw Hubermont te bereiken. Vandaar is het allemaal bergaf naar Maboge!

Wanneer rijden: Best tussen 1 april en 30 september. De lus is NIET te rijden bij een hoge waterstand en in de winter.


De NOORD lus naar Samree : 22km / 700 D+ / 96% onverhard


Alles speelt zicht af ten noorden van Maboge in de uitgestrekte bossen van Borzee, Samree en Berismenil. Heel veel klimwerk en enkele steile afdalingen staan op het menu. 

Wanneer rijden: Best tussen 1 april en 30 september. De lus is heel het jaar door te rijden, behalve tijdens enkele weekends tussen 1 okt en 31 dec (Jacht) en bij sneeuw en ijzel.De EXTREME lus  : 8km / 370 D+ / 72% onverhard


Voor de die hards mountainbike fanaten voor die het net dat beetje meer mag zijn. 4 technische en steile afdalingen, waarvan de laatste 2 bekend en berucht zijn. Verwacht veel stenen, wortels en percentage van 30%+ Niet voor watjes!

Wanneer rijden: Best tussen 1 april en 30 september. De lus is heel het jaar door te rijden, behalve tijdens enkele weekends tussen 1 okt en 31 dec (Jacht) en bij sneeuw en ijzel


Laatste Nieuws / Artikels

Filter :
OPEN VACATURES : SOLLICITEER NU VOOR MARKETING & COMMUNITY MANAGER(1) | VRIJWILLIGER BIJ CREW(10) | TIMER (2)